Sommarhockeyskolan 2024

Vi erbjuder 2 veckor sommaren 2024, vecka 29 samt vecka 31.

Vill man gå båda veckorna, erbjuder vi 400:- rabatt på andra veckan.

När:
Vecka 29, (måndag 15 juli-söndag 21 juli)
Deltagare:
Tjejer födda 2006-2015 (undantag kan beviljas)
Antal platser:
170 inklusive målvakter, indelade i 5 grupper beroende på ålder samt kunskapsnivå
Pris:
Internat 5 200:-, Dagelev 4 400:-, MV 3 500:-


När:
Vecka 31, (söndag 28 juli- lördag 3 augusti)
Deltagare: Tjejer födda 2006-2015 (undantag kan beviljas)
Antal platser: 272 inklusive målvakter, indelade i 8 grupper beroende på ålder samt kunskapsnivå
Pris:
Internat 5 200:-, Dagelev 4 400:-, MV 3 500:-

 

NOTERA: Skolan är öppen för alla att registrera sig på när väl anmälningarna startar!

Anmälan öppnar 23 december 2023, klockan 13.00.

Halmstad Arena Exterior
Halmstad Arena Interior

Det är det 18e året vi kör Maria Rooth Sommarhockeyskola (MR SHS). Vi fortsätter att för tolfte året i rad förlägga hockeyskolan i underbart vackra Halmstad, där vi nu dessutom för första gången har möjligheten att erbjuda två veckor, både vecka 29 samt ”den vanliga veckan” – vecka 31! Båda veckorna erbjuder internat om eleven vill. Skolan är öppen för alla tjejer att anmäla sig till. MR SHS startade i Wallenstamshallen i Göteborg (2006) där vi huserade i två år innan det blev fyra år på Tjörn, och därefter Halmstad. Skolan är en av Sveriges och världens största hockeyskolor för tjejer vilket vi är enormt stolta över! Skolans koncept är och förblir detsamma; alla skolans elever ska bli sedda samt lära sig så mycket som möjligt om hockeyns tekniska grunder. Eleverna får vara nära sina idoler eftersom alla grupper leds av kvinnliga förebilder inom damhockeyn. Sist men inte minst får de träffa massa nya vänner!

 

Halmstad erbjuder en av Sveriges i särklass bästa sportanläggningar. För några år sen la man in över 300 miljoner i bygget som blev en anläggning med 2 ½ isytor, inomhushallar, äventyrsbad samt mängder av gräsytor. Anläggningen erbjuder fantastiska träningsmöjligheter både på och utanför isen.

 

Skolan är som vanligt bara för tjejer! Jag, Maria Rooth, är en av instruktörerna på isen och jag assisteras av landslagsspelare/SDHL-spelare samt andra duktiga ledare. Vi har även gästtränare varje dag som kommer in och håller pass med tjejerna. Med ett år som collegetränare på högsta nivå har jag samlat på mig kunskaper från i mitt tycke en av världens bästa tränare; Shannon Miller. Hon om någon vet vad som krävs som tränare för att nå toppen! Hon vann 5 amerikanska mästerskap som tränare för UMD (varav 3 av dem när jag spelade för skolan). Mycket av det jag lärt mig genomsyrar träningar och tankesätt.

 

Det blir en fullspäckad vecka med hockeytjejer från många länder och åldrar. Ispass, internmatcher, fyspass, nya kompisar, minnen för livet och en massa annat skoj tillkommer! Inskrivning sker på söndag eftermiddag. Aktiviteter pågår från cirka 8.00 – 19 måndag-fredag. Varje grupp kommer att ha minst en internmatch samt en annan isaktivitet på kvällstid. Skolan avslutas under lördagen med internmatch och prisutdelning.
Målvakterna kommer under veckan att erbjudas specialpass med välutbildade målvaktstränare. Alla målvakter får dessutom komma till lägret till reducerat pris!

 

Gruppindelningen är beroende av antalet anmälda elever samt deras individuella kunskap och erfarenhet. Grupperna kan komma att ändras efter första dagen, då i samråd med tränarna och eleven.

 

Varje dag innehåller minst två ispass, ett-två fyspass och ett teoripass/annan aktivitet. Vi vänder oss i första hand till Dig som är född 2006-2015.

 

Vi kan erbjuda en varierad träning där Du kommer att få personlig hjälp med just det Du behöver förbättra. Skolan hämtar inspiration från Sverige, USA samt Kanada – hockeyns hemland.

 

Under veckorna får vi besök av hemliga gäster, som alla har en unik bakgrund inom ishockey eller andra idrotter. Vi hoppas att de ska inspirera Dig att satsa på idrotten.

 

Vill Du bli en bättre ishockeyspelare och träffa många likasinnade tjejkompisar? Då är Du hjärtligt välkommen till den största och mest populära hockeyskolan – Maria Rooth Sommarhockeyskola 2024 i Halmstad!

 

maria_rooth_signatur

 

OS-silvermedaljör 2006
IIHF Hall of Fame Inductee 2015
Svenska Ishockeyförbundets Hall of Fame 2015

Skolans gäster under årens lopp

2006 hette gästerna Henrik Lundqvist, Tommy Salo, Ronnie Sundin och Anton Axelsson.

 

2007 gästade Joel Lundqvist och Fredrik Pettersson (Frölunda).

 

2008 gästade Frölundaspelarna Mikael Johansson och (återigen) Fredrik Pettersson skolan.

 

2009 besökte Mikael Johansson (Frölunda) skolan.

 

2010 gästades vi återigen av Mikael Johansson samt Oscar Hedman (Frölunda). Vi fick dessutom celebert besök av landslagscoachen Niclas Högberg, landslagets målvaktstränare Anders Palm samt landslagets lagkapten Erika Holst både 2010 samt 2011.

 

2012 gästades skolan av landslagscoachen Niclas Högberg som körde både teori- samt ispass. Janne Ericson från Rögle gnuggade skridskoteknik. Tjejerna fick även boxnings- samt brottningsträning av välmeriterade tränare.

 

2013 gästade 3 Rögleprofiler skolan. Andreas Lilja, Mattias Tjärnqvist samt Victor Lindgren stannade på en frågestund och skrev autografer till de som önskade. Återigen kom Damkronornas förbundskapten Niclas Högberg och han stannade större delen av veckan då han även höll i något is- samt teoripass. Christian ”Lillen” Yngve gästade i två dagar som målvaktstränare.

 

2014 gästade legendaren Jonas Bergqvist skolan, då han berättade för tjejerna om vad han gjorde för att komma så långt som han gjorde. Jonas bror och tillika juniorlandslagstränare Stefan Bergqvist hälsade också på, han höll i förmiddagspassen en av dagarna (Stefan var Marias tränare på hockeygymnasiet mellan 1995-1998). Nuvarande förbundskaptenen för Damkronorna Leif Boork hade ett teoripass med tjejerna, medans f.d. förbundskaptenen Niclas Högberg drillade tjejerna på isen vid flertalet ispass under veckan. Christian ”Lillen” Yngve var med även detta år som bejublad målvaktscoach i dagarna två.

 

2015 gästades skolan återigen av Stefan Bergqvist, som körde ispass med tjejerna. Fler istränare som gästade skolan var Peter Elander från collegelaget North Dakota (Peter är f.d damlandslagstränare), Ola Böös samt Tenny Svensson från Rögles ungdomsverksamhet. Även Harry Rosenholtz (f.d. collegetränare USA, numera collegeagent) samt Mikael Gävstedt körde ispass med tjejerna. Christian ”Lillen” Yngve var med för tredje året i rad som målvaktscoach i dagarna tre.

 

2016 gästades skolan återigen av Peter Elander från collegelaget North Dakota (Peter är f.d damlandslagstränare). Peter höll i ispass precis som Riikka Välilä från finska damlandslaget (som även hon är invald i IIHF Hall of Fame), Niclas Högberg f.d Damlandslagstränare, samt Tenny Svensson från Rögles ungdomsverksamhet.  Christian ”Lillen” Yngve var med för fjärde året i rad som målvaktscoach i fyra dagar. I teorilokalen hade vi bland annat besök av f.d. landslagsmålvakten i fotboll Caroline Jönsson – som numera är idrottspsykolog.

 

2017 kom många av de mest meriterade tränarna tillbaka till skolan för att återigen sprida sin hockeykunskap, såsom Peter Elander (numera tränare Ohio State University) samt Niclas Högberg (numera tränare Kungsbackas A-lag). Vi hade även Tim Brithén, nuvarande huvudtränare för Helsingborgs A-lag, samt Ola Böös som är ungdomstränare i Rögle. Allihop fantastiska tränare som är lyhörda och noggranna. Christian ”Lillen” Yngve var också han tillbaka, nu för femte året i rad! Han tog väl hand om målvakterna. I år hade vi för första gången besök av lite nya off-ice tränare. Anton och Lisa Jonkman från Crossfit Ängelholm startade veckan med ett Hockeyfit-pass. Vi fick även besök av landslagsbrottaren Therese ”Tess” Persson från Helsingborg som körde ett mycket uppskattat brottningspass med tjejerna.

 

2018 hade vi återbesök av en del tränare som brinner för att hjälpa tjejer nå långt inom ishockeyn. Collegetränaren och f.d. Landslagscoachen Peter Elander var där (som vanligt) och spred glädje och kunskap. Tim Brithén, huvudtränare för Helsingborg HC A-Lag körde två dagar av teknikträning. Svenska Ishockeyförbundets hockeykonsulent Uffe Hall drillade tjejerna med skotteknik, och en av våra mest rutinerade isledare, Camilla Sjöholm, körde pass med tjejerna. Sist men inte minst kom Rune Johansson och lärde tjejerna det han kan. Christian ”Lillen” Yngve hade hand om målvakterna och drillade dem både på lilla och stora isen. Vi hade finbesök i form av landslagsaktuella Moa Nygren som körde brottning med tjejerna. Hockeyfys (hockey performance) kördes av ängelholmaren Anton Jonkman – mycket uppskattat och tufft pass som vanligt!

 

2019 var Peter Elander förbi och inspirerade tjejerna. Vi hade Ulf Hall, ishockeykonsulent på Svenska Ishockeyförbundet som tog hand om målskytteträning * 2. Ny gästtränare i form av Sara Ridderlund (numera Sportchef Nyköping) var också på plats i dagarna två och körde med tjejerna. Rebecca Höglund som var isledare i år hade även ispass med alla grupperna, också väldigt uppskattat! Mikael Melander gjorde debut som MV-tränare, och det var riktigt bra enligt tjejerna. Som vanligt körde vi tuff fysträning i form av boxning och brottning, men också t.ex. hockeyfys som CrossFit Ängelholm höll i. Rakt igenom en bra vecka som uppskattades stort av tjejerna.

 

2020 blev tyvärr inställt pga Coronapandemin.

 

2021 kunde vi återigen anordna skolan i vackra Halmstad, då till största delen som en dagcamp pga att Coronapandemin satte sina begränsningar. Skolan flöt på fantastiskt fint hela veckan! Vi hade riktigt bra gästtränare i form av Joakim Engström (Huvudtränare HV71 Dam SDHL), Heini Lundin (Huvudtränare Göteborg Dam SDHL), Sara Ridderlund (Projektledare Sthlms Ishockeyförbund), Tim Brithén (Tränare Skåne TV-Pucken födda -07 samt Jonstorp Herr div 2) samt Oskar Bondesson (ungdomstränare). Vi hade populära off-ice träningar såsom brottning och boxning, men även tuffa crossfitpass av Crossfit Halmstad.

 

2022 kunde vi för första gången någonsin arrangera en skola med ca 260 elever. WOW är ordet! Vi hade fantastiska ledare som gjorde allt och lite till för varenda elev (så klart!). Vi hade några tränare som var hos oss flera dagar så som Sara Ridderlund och Magnus Blårand. Skridskopass erbjöds av Nina Nässén, sen hade vi gästtränare i form av collegecoachen Peter Elander, Heini Lundin samt Jim Brithén. För off-ice träning hade vi olika instruktörer som gästade oss, med bland annat Crossfit från Halmstad, brottning med Moa och Olivia samt löpskolning med Maria Mossberg. Populära inslag bland alla aktiviteter!

 

2023 erbjöd vi 272 elever en plats på skolan, fantastiskt! Som vanligt hade vi grymma elever, men också fina ledare som hjälpte eleverna till bättre kunskaper. Magnus Blårand var återigen med som ett stående inslag genom hela veckan – otroligt uppskattat! Vi hade gästtränare i form av förbundskaptenen Ulf Lundberg (otroligt inspirerande för både föräldrar och elever att få hit landslagscoachen!), collegecoachen från Ohio Peter Elander, f.d. storspelaren Daniel Grillfors samt f.d. SDHL tränaren Heini Lundin. Skridskoteknik erbjöds av Nina Nässén.