Inspirationsföreläsare

Nominerad till Årets Inspiratör 2018

Boka Maria som föreläsare

Maria har en lång internationell hockeykarriär bakom sig med allt från spel med killar, collegetitlar som resulterade i upprepade möten och småsnack med USA’s President, mängder av landskamper (265) och medaljer. Maria har fått kämpa för att ta sig fram i en mansdominerad och machopräglad  idrott där kvinnor inte har en självklar plats. Högt uppsatta mål, enormt mycket träning och en vilja att bli bäst resulterade i en fin karriär hon gärna berättar om i sin inspirationsföreläsning.

 

Som f.d. elitidrottare vet hon vad som krävs för att nå framgång: ett effektivt självledarskap. Det handlar till stor del om förmågan att styra sina tankar och beteenden mot uppsatta mål. Maria ger i sin föreläsning konkreta verktyg till hur man kan utveckla sin förmåga att leda sig själv genom bland annat att ha ett mål i sikte för att veta vart man är på väg, vilket hårt och fokuserat jobb som krävs för att nå dit man vill komma, och den mentala inställningens betydelse för möjligheterna att nå förändring och nå sina mål. Vare sig det handlar om att nå sina säljmål, gå upp eller ner i vikt eller nå ett högt uppsatt mål så kan man applicera Marias tankesätt. Maria vill inspirera och engagera om något som rör många genom sin fantastiska resa som ishockeyspelare och skräddarsyr föreläsningen efter kundens behov.

 

Då karriären har varit kantad av många strukturella hinder som ensam tjej i en mansdominerad idrott, så präglas också föreläsningen av tankar kring jämställdhet och inkludering.

Ett urval av uppdragsgivare
Referenser

Maria Rooth är en inspirerande föreläsare. Hon berättar inlevelsefullt om sin kamp och sina erfarenheter av att möta och utmana samhällets strukturer och konsten att hitta drivkraften som tar en dit man vill. Marias recept är att sätta höga mål som motiverar och sedan träna hårt och mycket. Det är något som går att översätta till andra situationer i arbetsliv eller privatliv. Ta chansen och lyssna på Maria!
Palle Lundberg
Chief Executive at Helsingborg Stad

Vi anlitade Maria som föreläsare på en konferens vi ordnade för en tid sedan. Hon fick den otacksamma tiden, sist ut på eftermiddagen sista dagen. Men, så himla lyckat det blev. Utan att veta om det knöt hon ihop säcken för allt vi pratade om de där två dagarna. Målfokusering, vara rätt förberedd för att ta kliv framåt, nå resultat genom att göra nya saker på nya sätt, inte ge upp av motgångar. Maria pratade hockey-termer, men allt gick verkligen att applicera på business och sälj! Jag tvekar inte på att rekommendera alla som får chansen lyssna på Marias inspirerande föreläsning. Hur hon lyckats lägga sitt pussel rätt för att nå precis dit hon vill. Hon är varm, glad och pratar stolt om sin sport, sin karriär och sitt ”jävlaranamma” på ett otroligt ödmjukt sätt. Tack Maria!
Annelie Malmström
Senior Project Manager at Lindab Ventilation AB

Marias föreläsning om hennes hockeyresa i en mansdominerad sport var mitt i prick! Jag kan varmt rekommendera henne till aktiva och ledare inom idrotten (men som säkert även passar andra målgrupper), om man vill få inspiration och konkreta verktyg att arbeta utifrån gällande målsättningar, motivation, jämställdhet, inkludering och ledarskap.
Kalle Willstrand
Utbildningsutvecklare Skåneidrotten

Maria Rooth håller en inspirerande föreläsning kring måluppfyllelse trots strukturella jämställdhetsbarriärer. Att ta hennes råd och kommentarer med utgångspunkt i sporten och applicera på arbetsliv eller privatliv är värdefullt. Allergon har ett kontinuerligt pågående arbete för jämställdhet med alla människors lika värde och samma rättigheter. Marias välformulerade och träffsäkra föreläsning om sin respektingivande resa med fokus på individens utveckling i ett lag oberoende av olikheter blev årets mest relevanta kommentar till vårt arbete.

Kajsa Bringle, Allergon AB / Marknadschef

Maria är otroligt spännande att lyssna på och hennes resa och tankesätt kring måluppfyllelse & jämställdhet kan inspirera vem som helst i såväl idrotts- som arbets- och privatlivet. Tillbakablicken från de olika händelserna i hockeykarriären ger gåshud från topp till tå och även om Maria fått stora utmärkelser är hon väldigt jordnära. Fem av fem stjärnor!
Sofia Persson, Halmstad Kommun

Tack för ett fantastiskt föredrag. Vilken tjej du är! Klok, insiktsfull och vältalande. Svenska språket är vackert att lyssna på, då någon som behärskar att använda det som du gör. Alla barn och ungdomar borde få möjlighet att höra dig. Det skulle kunna vara en motor i deras framtida liv, för det du sa kan ju appliceras på alla sammanhang. Sätt upp mål, sträva mot delmålen, fokusera och tyck att det är kul. Då blir du en vinnare. Du är en fantastisk förebild för ungdomar!
Monica Bengtsson Mölle/Arild RC

Det är en föreläsning där man bjuds på en dalbana mellan skratt, rysningar och glädjetårar. Ett lagom tempo och en bra mix av historia, exempel, radioreferat och känslor uppslukar en totalt. Maria har ett fantastiskt fint sätt att prata om sin hockeykarriär. Det är svårt att förstå hennes unika prestation eftersom det talas så lite om kvinnor i mansdominerade idrotter. Maria pratar om ojämlikheter utan den minsta uns av bitterhet men med ett härlig uppmuntrande ``nu gör vi något åt det``. Man blir inspirerad att höja sin egen ribba, och jag önskar att många, många fler får chans att träffa henne och att lyssna på henne.
Ann Lönnberg, Tydligen AB Båstad

Har ni inte redan bokat en föreläsning med Maria, så gör det!

Publiken i Kristinehamn fick följa med Maria på hennes fantastiska resa i en killdominerad hockeyvärld, en tuff resa som ger WOW-känsla. Vilken resa, vilken karriär! Vi fick vi lära oss att med tålamod och envishet så kan vi nå våra mål.
Maria gav ung som gammal inspiration att tro på sig själv och att våga prova, men också konkreta handfasta tips hur man faktiskt kan göra för att komma vidare. Oavsett mål, ger Marias föreläsning pepp och inspiration att ta sig an utmaningar och våga tro på sig själv.

Även om Marias utgångspunkt är idrott, så kan man lätt applicera budskapet och inspirationen på andra arenor. Maria är en fantastisk förebild. Vi hoppas verkligen att Maria kommer till Kristinehamn fler gånger.
Anneli Wiker
Jämställdhetsstrateg i Kristinehamns kommun

Maria ger sina bästa tips - Mästarnas Mästare 2017

Maria invald i Svenska Hockey Hall of Fame