Minnesvärda ögonblick

I maj 2015 blev jag invald som första svenska kvinna i International Ice Hockey Hall of Fame (IIHF HoF). Jag fick vara med om en otroligt hedrande och minnesvärd ceremoni nere i Prag i Tjeckien under ishockey VM för herrar. De andra fantastiska personerna som blev invalda var: Dominik Hasek, Robert Reichel, Scott Niedermayer, Fran Rider, Monique Scheier-Schneider (Paul Loicq Award), och Richard ”Bibi” Torriani utmärkelsen som gick till Lucio Topatigh.

I mars 2015 blev jag invald som andra kvinna i Sveriges Hockey Hall of Fame (HHoF), och fick motta utmärkelsen under Dam-VM på hemmaplan i Malmö i mars 2015. I samband med ceremonin visades den här hyllningsfilmen till höger.

Efter alla tre NCAA vinsterna blev vi inbjudna till Vita Huset i Washington för att bli hedrade av president George W. Bush. I egenskap av lagkapten fick jag överräcka vår present i form av en Bulldogströja till Bush, och fick dessutom tillfälle att småsnacka med en av vår tids mäktigaste ledare. Ett otroligt minne som jag alltid kommer att bära med mig.

Mina fyra OS! Idrottare från hela världen samlas för att tävla för sin egen och sin nations ära. Det är en tid och plats för att skapa historia och fred mellan människor och länder. Det är tre veckor som är fyllda av koncentration, glädje, besvikelse och innerliga känslor. Ett OS är definitivt värt allt slit; alla timmar i gymmet, på isen och i spåret.

Den 22 februari 2003 satte jag UMDs skolrekord i gjorda poäng (både herrar och damer) genom ett mål och ett assist i mötet mot Bemidji State. Jag avslutade min collegekarriär med totalt 232 poäng, varav 119 mål.

Upphissad tröja