Sommarhockeyskolan 2018

När: Vecka 31, (söndag 29 juli- lördag 4 aug)
Deltagare: Tjejer födda 1999-2009 (undantag kan beviljas)
Antal platser: 150 plus målvakter, indelade i 5 grupper beroende på ålder samt kunskapsnivå
Pris: Internat 4 400:-, Dagelev 3 700:-, MV 3 500:-

Halmstad Arena Exterior
Halmstad Arena Interior

Det är det 13e året vi kör Maria Rooth Sommarhockeyskola (MR SHS). Vi fortsätter att för sjunde året i rad förlägga hockeyskolan i underbart vackra Halmstad. MR SHS startade i Wallenstamshallen i Göteborg (2006) där vi huserade i två år innan det blev fyra år på Tjörn, och därefter Halmstad. Skolan är en av Sveriges och Europas (kanske även världens!) största hockeyskolor för tjejer vilket vi är enormt stolta över! Skolans koncept är och förblir detsamma; alla skolans elever ska bli sedda samt lära sig så mycket som möjligt om hockeyns tekniska grunder. Eleverna får vara nära sina idoler eftersom alla grupper leds av kvinnliga förebilder inom damhockeyn. Sist men inte minst får de träffa massa nya vänner!

 

Halmstad erbjuder en av Sveriges i särklass bästa sportanläggningar. För några år sen la man in över 300 miljoner i bygget som blev en anläggning med 2 ½ isytor, inomhushallar, äventyrsbad samt mängder av gräsytor. Anläggningen erbjuder fantastiska träningsmöjligheter både på och utanför isen.

 

Skolan är som vanligt bara för tjejer! Jag, Maria Rooth, är huvudinstruktör på isen och jag assisteras av landslagsspelare/SDHL-spelare samt andra duktiga ledare. Vi har även gästtränare som kommer in och håller pass med tjejerna. Med ett år som collegetränare på högsta nivå har jag samlat på mig enorma kunskaper från i mitt tycke världens bästa tränare; Shannon Miller. Hon om någon vet vad som krävs som tränare för att nå toppen! Hon har vunnit 5 av 15 amerikanska mästerskap som tränare för UMD. Mycket av det jag lärt mig genomsyrar träningar och tankesätt.

 

Det blir en fullspäckad vecka med hockeytjejer från många länder och åldrar. Ispass, internmatcher, nya kompisar, minnen för livet och en massa annat skoj tillkommer! Inskrivning sker på söndag eftermiddag. Aktiviteter pågår från cirka 8.00 – 19 måndag-fredag. Varje grupp kommer att ha minst en internmatch samt en annan isaktivitet på kvällstid. Skolan avslutas under lördagen med internmatch och prisutdelning.
Målvakterna kommer under veckan att erbjudas specialpass med välutbildade målvaktstränare. Alla målvakter får dessutom komma till lägret till reducerat pris!

 

Gruppindelningen är beroende av antalet anmälda elever samt deras individuella kunskap och erfarenhet. Grupperna kan komma att ändras efter första dagen, då i samråd med tränarna och eleven.

 

Varje dag innehåller minst två ispass, ett-två fyspass och ett teoripass/bad. Vi vänder oss i första hand till Dig som är född 1999-2009. (Max 150 elever plus målvakter)

 

Vi kan erbjuda en varierad träning där Du kommer att få personlig hjälp med just det Du behöver förbättra. Skolan hämtar inspiration från Sverige, USA samt Kanada – hockeyns hemland.

 

Under veckan får vi besök av hemliga gäster, som alla har en unik bakgrund inom ishockey eller andra idrotter. Vi hoppas att de ska inspirera Dig att satsa på idrotten.

 

Vill Du bli en bättre ishockeyspelare och träffa många likasinnade tjejkompisar? Då är Du hjärtligt välkommen till den största och mest populära hockeyskolan – Maria Rooth Sommarhockeyskola 2018 i Halmstad!

 

maria_rooth_signatur

 

OS-silvermedaljör 2006
IIHF Hall of Fame Inductee 2015
Svenska Ishockeyförbundets Hall of Fame 2015

Skolans gäster under årens lopp

2006 hette gästerna Henrik Lundqvist, Tommy Salo, Ronnie Sundin och Anton Axelsson.

 

2007 gästade Joel Lundqvist och Fredrik Pettersson (Frölunda).

 

2008 gästade Frölundaspelarna Mikael Johansson och (återigen) Fredrik Pettersson skolan.

 

2009 besökte Mikael Johansson (Frölunda) skolan.

 

2010 gästades vi återigen av Mikael Johansson samt Oscar Hedman (Frölunda). Vi fick dessutom celebert besök av landslagscoachen Niclas Högberg, landslagets målvaktstränare Anders Palm samt landslagets lagkapten Erika Holst både 2010 samt 2011.

 

2012 gästades skolan av landslagscoachen Niclas Högberg som körde både teori- samt ispass. Janne Ericson från Rögle gnuggade skridskoteknik. Tjejerna fick även boxnings- samt brottningsträning av välmeriterade tränare.

 

2013 gästade 3 Rögleprofiler skolan. Andreas Lilja, Mattias Tjärnqvist samt Victor Lindgren stannade på en frågestund och skrev autografer till de som önskade. Återigen kom Damkronornas förbundskapten Niclas Högberg och han stannade större delen av veckan då han även höll i något is- samt teoripass. Christian ”Lillen” Yngve gästade i två dagar som målvaktstränare.

 

2014 gästade legendaren Jonas Bergqvist skolan, då han berättade för tjejerna om vad han gjorde för att komma så långt som han gjorde. Jonas bror och tillika juniorlandslagstränare Stefan Bergqvist hälsade också på, han höll i förmiddagspassen en av dagarna (Stefan var Marias tränare på hockeygymnasiet mellan 1995-1998). Nuvarande förbundskaptenen för Damkronorna Leif Boork hade ett teoripass med tjejerna, medans f.d. förbundskaptenen Niclas Högberg drillade tjejerna på isen vid flertalet ispass under veckan. Christian ”Lillen” Yngve var med även detta år som bejublad målvaktscoach i dagarna två.

 

2015 gästades skolan återigen av Stefan Bergqvist, som körde ispass med tjejerna. Fler istränare som gästade skolan var Peter Elander från collegelaget North Dakota (Peter är f.d damlandslagstränare), Ola Böös samt Tenny Svensson från Rögles ungdomsverksamhet. Även Harry Rosenholtz (f.d. collegetränare USA, numera collegeagent) samt Mikael Gävstedt körde ispass med tjejerna. Christian ”Lillen” Yngve var med för tredje året i rad som målvaktscoach i dagarna tre.

 

2016 gästades skolan återigen av Peter Elander från collegelaget North Dakota (Peter är f.d damlandslagstränare). Peter höll i ispass precis som Riikka Välilä från finska damlandslaget (som även hon är invald i IIHF Hall of Fame), Niclas Högberg f.d Damlandslagstränare, samt Tenny Svensson från Rögles ungdomsverksamhet.  Christian ”Lillen” Yngve var med för fjärde året i rad som målvaktscoach i fyra dagar. I teorilokalen hade vi bland annat besök av f.d. landslagsmålvakten i fotboll Caroline Jönsson – som numera är idrottspsykolog.

 

2017 kom många av de mest meriterade tränarna tillbaka till skolan för att återigen sprida sin hockeykunskap, såsom Peter Elander (numera tränare Ohio State University) samt Niclas Högberg (numera tränare Kungsbackas A-lag). Vi hade även Tim Brithén, nuvarande huvudtränare för Helsingborgs A-lag, samt Ola Böös som är ungdomstränare i Rögle. Allihop fantastiska tränare som är lyhörda och noggranna. Christian ”Lillen” Yngve var också han tillbaka, nu för femte året i rad! Han tog väl hand om målvakterna. I år hade vi för första gången besök av lite nya off-ice tränare. Anton och Lisa Jonkman från Crossfit Ängelholm startade veckan med ett Hockeyfit-pass. Vi fick även besök av landslagsbrottaren Therese ”Tess” Persson från Helsingborg som körde ett mycket uppskattat brottningspass med tjejerna.