Föreläsare

Boka Maria som föreläsare

Maria har en lång internationell karriär bakom sig med allt från spel med killar, collegetitlar som resulterade i upprepade möten och småsnack med USA’s President, mängder av landskamper och mästerskap. Maria har fått kämpa för att ta sig fram i en mansdominerad idrott där kvinnor inte har en självklar plats. Högt uppsatta mål, enormt mycket träning och en vilja att bli bäst resulterade i en fin karriär hon gärna berättar om.

 

Maria berättar och delar med sig av sina tankar och erfarenheter från sin resa och karriär, i allt från träningsmängd, med- och motgångar till hur man når toppen när man väl bestämt sig. Om konsten att hitta sin drivkraft, om de viktiga förutsättningarna runt omkring och om att bestämma sig. Med den inre drivkraften och viljan att lyckas blir det lättare att genomföra något. Vare sig det handlar om att nå sin drömtjänst, gå upp eller ner i vikt eller nå ett högt uppsatt mål. Maria vill inspirera och engagera om något som rör många genom sin fantastiska resa som ishockeyspelare och skräddarsyr föreläsningen efter kundens behov.

Maria Rooth håller en inspirerande föreläsning kring måluppfyllelse trots strukturella jämställdhetsbarriärer. Att ta hennes råd och kommentarer med utgångspunkt i sporten och applicera på arbetsliv eller privatliv är värdefullt. Allergon har ett kontinuerligt pågående arbete för jämställdhet med alla människors lika värde och samma rättigheter. Marias välformulerade och träffsäkra föreläsning om sin respektingivande resa med fokus på individens utveckling i ett lag oberoende av olikheter blev årets mest relevanta kommentar till vårt arbete.

Kajsa Bringle, Allergon AB / Marknadschef

Maria är otroligt spännande att lyssna på och hennes resa och tankesätt kring måluppfyllelse & jämställdhet kan inspirera vem som helst i såväl idrotts- som arbets- och privatlivet. Tillbakablicken från de olika händelserna i hockeykarriären ger gåshud från topp till tå och även om Maria fått stora utmärkelser är hon väldigt jordnära. Fem av fem stjärnor!
Sofia Persson, Halmstad Kommun

Tack för ett fantastiskt föredrag. Vilken tjej du är! Klok, insiktsfull och vältalande. Svenska språket är vackert att lyssna på, då någon som behärskar att använda det som du gör. Alla barn och ungdomar borde få möjlighet att höra dig. Det skulle kunna vara en motor i deras framtida liv, för det du sa kan ju appliceras på alla sammanhang. Sätt upp mål, sträva mot delmålen, fokusera och tyck att det är kul. Då blir du en vinnare. Du är en fantastisk förebild för ungdomar!
Monica Bengtsson Mölle/Arild RC

Det är en föreläsning där man bjuds på en dalbana mellan skratt, rysningar och glädjetårar. Ett lagom tempo och en bra mix av historia, exempel, radioreferat och känslor uppslukar en totalt. Maria har ett fantastiskt fint sätt att prata om sin hockeykarriär. Det är svårt att förstå hennes unika prestation eftersom det talas så lite om kvinnor i mansdominerade idrotter. Maria pratar om ojämlikheter utan den minsta uns av bitterhet men med ett härlig uppmuntrande ``nu gör vi något åt det``. Man blir inspirerad att höja sin egen ribba, och jag önskar att många, många fler får chans att träffa henne och att lyssna på henne.
Ann Lönnberg, Tydligen AB Båstad